TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANI DEVLET KOMİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİ | Türkiye Azerbaycan Dergisi

YURT DIŞINDA YAŞAYAN TÜRKLER VE AKRABA TOPLULUKLAR BAŞKANI DEVLET KOMİTESİ'Nİ ZİYARET ETTİ

Devlet Diaspora Komitesi (DİDK) Başkanı Fuad Muradov, Bakü ziyaretinde bulunan Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları (YTB) Başkanı Abdullah Eren ile bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Fuad Muradov, diaspora kuruluşlarının faaliyetleri ve iki kardeş ülkenin diasporalarının ortak faaliyetlerinin öneminden bahsederek DİDK ve YTB arasındaki işbirliği, ortak projeler ve ortak faaliyetlere yönelik beklentiler masaya yatırıldı.

 

Abdullah Eren, ortak projelerin uygulanmasına, şehit çocuklarının yurt dışında eğitimine yönelik maddi desteklere ve diğer önemli konulara dikkat çekti.

 

Şuşa Deklarasyonu gereklerine uygun olarak, taraflar Türk ve Azerbaycan diasporalarının ortak faaliyetleri, Türk devletleri diasporalarının ortak forumlarının düzenlenmesi hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

YTB'nin yurt dışında yaşayan Azerbaycanlı gençlerin Türkiye'de okumaya özendirilmesi ve eğitim masraflarını karşılamaya yönelik faaliyetlerin de altı çizildi.