TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
"DİASPORA GENÇLİK III. YAZ KAMPI" SEÇİMLERİ SONA ERDİ | Türkiye Azerbaycan Dergisi

"DİASPORA GENÇLİK III. YAZ KAMPI" SEÇİMLERİ SONA ERDİ

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Diaspora Komitesi ve Haydar Aliyev Vakfı iş birliği ile Şuşa'da düzenlenecek "Diaspora Gençlik III Yaz Kampı" için seçimler sona erdi.

Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Diaspora Komitesi ve Haydar Aliyev Vakfı iş birliği ile Şuşa'da düzenlenecek "Diaspora Gençlik III Yaz Kampı" için seçimler sona erdi.

Kampa katılmak için 400'den fazla müracaat alındı. Kayıt ve mülakat aşamalarından sonra 52 ülkeyi temsilen 116 kişi kampa katılmak üzere seçilirken, 12 kişinin daha yedek listede tutulmasına karar verildi. Katılımcılar arasında hem dünyanın farklı ülkelerinde yaşayan Azerbaycanlılar, hem de Azerbaycan'a dost halkların temsilcileri de bulunmaktadır. Seçilen katılımcılardan herhangi birinin kampa katılmasında bir sorun yaşanması durumunda, yedek listedekilerden birinin onun yerine kampa katılımı sağlanacaktır.

“Şuşa Yılı” çerçevesinde Azerbaycan kültürünün incisi Şuşa şehrinde 2-8 Ağustos 2022 tarihlerinde "Diaspora Gençlik III Yaz Kampı" düzenlenecektir.

Kampın ortakları Azerbaycan Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlik Fonu, Devlet Turizm Ajansı ve Şuşa Şehri Devlet Koruma İdaresi'dir.

Yaz kampının programında, Şuşa'nın işgal sırasında yıkılan anıtlarını tanıtmak, kutsal yerleri ziyaret etmek, şehit aileleri ve kahraman gazilerimiz ile çeşitli alanlarda uzman kişilerle gerçekleştirilen toplantıların yanı sıra gençler için eğlenceli programlar ve entelektüel oyunlar da yer alıyor.

Her şeyden önce gençler, tarihi Zaferimizin Şuşa kutlamasına tanıklık edecekler, Azerbaycan ile bağlarını güçlendirecekler, ülkemizi başarıyla temsil etme, bağ kurma ve yeni dostluklar kurma becerisine sahip olacaklar.

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in her zaman yurtdışında yaşayan Azerbaycanlıları tarihi Vatan ile bağlarını koparmamaya, zaman zaman Azerbaycan'ı ziyaret etmeye çağırdığını da belirtmek gerekir. 22-23 Nisan 2022 tarihlerinde Şuşa'da düzenlenen Dünya Azerbaycanlıları 5. kURULTAYI’NDA Muzaffer Ali Başkomutan, dünya Azerbaycanlılarını anadillerini unutmamaya, Azerbaycan tarihini ve kültürünü öğrenmeye ve dost milletlerin diasporalarıyla birlikte Azerbaycan'ın gerçeklerini tanıtmaya davet etmiştir. Bu anlamda Diaspora Gençliğinin Yaz kampları, Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın tavsiyelerinin uygulanması olarak değerlendirilebilir.

Unutulmamalıdır ki, Diaspora Gençliği 1. Yaz Kampı "Cumhuriyetin 100. Yılı" sloganıyla Şeki'de, "Nesimi-650"  2. Yaz Kampı ise 2019 yılında Şamahı'da gerçekleştirilmiştir.