TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
"Ayrılık"ın Söz Yazarı "Ferhad İbrahimi" Aramızdan Ayrıldı | Türkiye Azerbaycan Dergisi

"Ayrılık"ın Söz Yazarı "Ferhad İbrahimi" Aramızdan Ayrıldı

meşhur “Ayrılık” şarkısının sözlerinin sahibi “Ferhad İbrahimi” olarak bilinen Recep İbrahimi Körabbasslı 84 yaşında vefat etti.

Türkiye ve Azerbaycan’da birçok sanatçı tarafından seslendiren meşhur “Ayrılık” şarkısının sözlerinin sahibi “Ferhad İbrahimi” olarak bilinen Recep İbrahimi Körabbasslı 84 yaşında vefat etti. Ferhad İbrahimi, Erdebil eyaletine bağlı Nir kentinin Körabbas köyünde hayatını kaybetti.

 

Azerbaycan’ın önemli sanatçılarından Reşid Behdudov'un ifasıyla büyük bir tanınırlığa ulaşan "Ayrılık" şarkısı hem Türkiye hem Azerbaycan hem de İran’da sevilen sanat eserleri içerisinde yer aldı. Bugüne kadar Reşid Behbudov’un yanında Fatma Gennadi, Flora Keriomova, Cavid Tebrizli gibi sanatçılar eseri ifa etti. Türkiye’de de meşhur sanatçılar Ayrılık’ı söyleyenler arasında yer aldı. Barış Manço, Müslüm Gürses, Zeki Müren, Emel Sayın, Fatih Kısaparmak, gibi sesler Ayrılık şarkısını seslendirdi. Ferhad İbrahimi, Ayrılık’ın yanı sıra Ali Selimi tarafından bestelenen "Ağlama" ve "Açıl Seher" isimli şarkıların da sözlerinin sahibi… Ayrılık şarkısı, Aras Nehri’nin kuzey ve güney olarak ikiye ayırdığı Azerbaycan Türklerinin arasındaki hasreti anlattığından özel bir öneme sahip bulunuyor.

 

Birçok kişinin yakından bildiği bu güzide eserin sözleri şöyle..

 

Ayrılık

 

Fikrimden geceler yatabilmirem

Bu fikri başımdan atabilmirem

Neyleyim ki sene çatabilmirem

 

Ayrılık ayrılık aman ayrılık

Her bir dertten ala yaman ayrılık

 

Uzundur hicrinle kara geceler

Bilmirem men kendim hara geceler

Bir oktur kalbime yara geceler

 

Ayrılık ayrılık aman ayrılık

Her bir dertten ala yaman ayrılık