TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Türkmenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Pürli AĞAMURADOV | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Türkmenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Pürli AĞAMURADOV

“Türk Konseyi en fazla önem verdikleri uluslararası örgütlerden birisidir. Zirveye katılımımız Türkmenistan'ın özel ilgisinin göstergesidir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek yıl tam üye olarak görmek istiyoruz dediği Türkmenistan adına zirveye Türkmenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Pürli Ağamuradov katıldı. Ağamuradov konuşmasına Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e teşekkür ederek ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulu Berdimuhamedov'un zirveye özel selamlarını ileterek başladı.

Ağamuradov: “Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi VII. Zirvesi'ne “Özel Konuk” sıfatıyla katılma davetiniz ve heyetimize gösterilen sıcak misafirperverlikten dolayı Azerbaycan Cumhurbaşkanı'na teşekkür ederim.  

Toplantının değerli katılımcıları, bizleri ortak tarihimiz birleştirmektedir. Halklarımız ve ülkelerimiz arasındaki ilişkiler güçlenmekte ve ortak tarihe, kültürel ve manevi değerlere dayanmaktadır. Halklarımızın birçok ortak değerleri var. İşbirliğimizin olumlu dinamiklerini ön plana çıkarmak oldukça önemlidir. 

Bugünkü zirve toplantısı bizim için çok önemli bir hadisedir. Bu yüzden ortak değerler etrafında birleşmesi çok daha kolaydır. Türkmenistan’ın dış politikasının ana istikametlerinden birisi kültürel diplomasidir. Çoklu lojistik merkezlerinin yaratılması oldukça önemli bir husustur.

Türkmenistan, Orta Asya, Hazar Denizi ve Orta Doğu'dan Avrupa'ya ve diğer kıtalara ulaştırma koridorlarının kurulmasını desteklemektedir. Türkmenistan bu alanda çok ciddi bir şekilde işbirliğini desteklemektedir. 

Dahi şahsiyetlerimiz bizim gururumuzdur ve uluslararası arenadaki değerlerimizi tanıtmaya hizmet etmektedir. 21. yüzyılın başarılarını halklarımız tarafından barışı desteklemek için kullanılması gerektiğini düşünüyorum.

Sayın Devlet Başkanları, İnşallah Türk Konseyi’nin VII Zirvesi daha yakın işbirliğine ve halklarımız arasındaki bağların güçlendirilmesine yol açacaktır. Teşekkür ederim