TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 9. Sayısı Yayınlandı! | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 9. Sayısı Yayınlandı!

Karabağ Küllerinden Yeniden Doğuyor… Türkiye Azerbaycan Dergisi’nin 9. sayısı yayınlandı.

44 gün süren şanlı mücadele sonunda Azerbaycan ordusu işgalci Ermenistan ordusunu kesin bir zaferle mağlubiyete uğratmış ve işgal altındaki topraklarını işgalden kurtararak yıllardır bölgede devam eden çatışmalara da artık son noktayı koymuştur. Şimdi artık bölgede barışı ve işgalden kurtarılan şehirleri, kasaba ve köyleri yeniden inşa etmenin vakti gelmiştir. Nitekim Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev de sık sık işgalden kurtarılan bölgelere yaptığı ziyaretlerde bu hususların altını çizmekte, bir taraftan tüm bölgenin komple inşa ve kalkınması için yerinde yaptığı gözlemlerle projeler geliştirirken diğer taraftan da artık bir çok projenin temellerini de atmaya başlamıştır.

Şüphesiz ki, savaş meydanında Azerbaycan’ın her daim yanında olan kardeş Türkiye, şimdi bölgenin yeniden imarı çalışmasında da Azerbaycan’ın yanında aktif bir şekilde yer almaktadır. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan ziyareti esnasında Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev ile yaptığı görüşme esnasında bu konular da gündeme gelmiş ve iki kardeş ülke Cumhurbaşkanları bölgenin mayınlardan temizlenerek imar çalışmalarına başlaması ve Türk şirketlerinin de bu çalışmalarda önemli roller üstlenmesi konusunda mutabakata vardıklarını açıklamışlardır.

2019 senesinde yayın hayatına başlayan ve 3 ayda bir okuyucularla buluşan dergimiz “iki devlet tek millet” düsturu çerçevesinde yayın yapmaktadır. Dergimiz, Cumhurbaşkanlarımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İlham Aliyev arasındaki samimi dostluk, tarihi kardeşlik, ekonomik, siyasi ve askeri alanlardaki dev projeler temelinde ilerleyen iki ülke ilişkilerini daha da geliştirmeyi kendisine misyon olarak belirleyerek bu sayısında Cumhurbaşkanlarımızın gündemine paralel olarak bölgenin yeniden imarını ana gündem maddesi olarak belirlemiştir. Elbette her sayımızda olduğu gibi gündemimiz bu konuyla sınırlı değil. Son üç ay içerisinde Azerbaycan ve Türkiye’nin gündemindeki başlıklara sayfalarımız yettiğince dergimizde yer vermeye çalıştık.

Türkiye Azerbaycan Dergisi’nin yayın ekibi olarak bu vesileyle nöbet değişimi kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi olarak bayrağı devralarak göreve başlayan Doç. Dr. Cahit Bağcı’ya yeni görevinde başarılar diliyoruz. Sayın Bağcı’nın Büyükelçi Erkan Özoral’dan devraldığı bayrağı daha yüksek zirvelere dikeceğinden hiç şüphemiz yok.

Gelecek sayılarda buluşmak dileğiyle, keyifli okumalar diliyoruz...