TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 8. Sayısı Yayınlandı! | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 8. Sayısı Yayınlandı!

Vatan Muharebesi’ne ve kazanılan zafere adanan Türkiye Azerbaycan Dergisi’nin 8. sayısı yayınlandı.

Zaferin ardından 10 Aralık’ta yapılan ve savaşın ilk gününden beri Azerbaycan’a büyük destek veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Türk askerinin katılım sağladığı Askeri Geçit Töreni’ni de dergimiz gündemine aldık. 1988 yılından beri süregelen ve 32 yıldır uluslararası toplum tarafından çözümsüz bırakılan işgal altındaki Dağlık Karabağ sorunu son dönemde Ermeni saldırılarının sivil yerleşim birimlerini de hedef alacak şekilde genişlemesi üzerine 27 Eylül’de sıcak çatışmalara dönüştü.

Azerbaycan’ın karşı taarruzuyla işgal altındaki topraklar 44 günlük şanlı bir mücadelenin ardından işgalden kurtarıldı ve savaş Ermenistan’ın diz çökmesiyle neticelendi. Türkiye Azerbaycan Dergisi’nin yayın ekibi olarak, vatan topraklarını işgalden kurtararak tarihi bir zafere imza atan başta Ali Başkomutan İlham Aliyev olmak üzere, Azerbaycan askerini ve halkını tebrik ediyoruz. Ülkelerimizde vatan uğruna şehit düşen kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yaralı gazilerimize ise acil şifalar diliyoruz.

2020 yılı bizim için Zafer/Gelebe Yılı olmuştur. Türkiye Azerbaycan Dergisi’nin yayın ekibi olarak bu vesileyle hem şanlı zaferimizi tebrik ediyor, keyifli okumalar diliyoruz.