TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 12. Sayısı Yayınlandı! | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 12. Sayısı Yayınlandı!

Cenap Prezident'in Ad Günü'ne adanan Türkiye Azerbaycan Dergisi’nin 12. sayısı yayınlandı.

44 gün süren çetin bir mücadelenin sonrasında Azerbaycan’ın şanlı ordusu Ali Başkomutan İlham Aliyev önderliğinde Vatan Muharebesi’ni kazanarak 30 yıldır süren Ermeni işgalini sonlandırdı. Kardeş Türkiye’nin ter türlü desteği verdiği Azerbaycan’ın kazandığı bu savaş aslında sadece bölgedeki işgali sona erdirmedi. Bu savaş aynı zamanda bölgenin füze seslerinden, barut kokusundan, mayınlardan ve dikenli tellerden temizlenmesine de sebep oldu. Bölgedeki savaş şartlarının sona ermesi Dağlık Karabağ ve etrafındaki bölgelerin yeninden Azerbaycan ve tüm dünya ile entegrasyonunun sağlanmasına vesile oldu.

Savaşın sona ermesi bölgedeki barış umutlarını yeniden yeşertmiştir. Cumhurbaşkanları Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İlham Aliyev’in önerileriyle tüm bölge ülkelerine refahı ve barışı getirecek olan altılı pakt önerisi büyük oranda kabul gördü. Bu yönde çalışmalar başlatıldı. Aynı zamanda Rusya’da sağlanan mutabakat gereği Laçin Koridoru ile beraber Nahçıvan Koridoru’nun da temelleri atılmaya başlandı. İşgalden Kurtarılan bölgelerin imarı ise tüm hızıyla devam etmektedir. Bunun en önemli ayaklarından birisi olan Fuzuli Uluslararası Havalimanının her iki Cumhurbaşkanının katılımıyla açılması bölgenin artık tüm dünyayla entegre olacağı ve bölgedeki tüm ulaşım hatlarının da süreç içerisinde açılacağının en önemli kanıtı haline geldi.

8 Kasım Zafer Günü kutlamaları tüm dünyada büyük bir coşkuyla kutlanırken, Türk Konseyi Devletleri Türkiye’nin Demokrasi Adası’nda toplanarak isim değişikliğine gitti. Konsey artık Türk Devletleri Teşkilatı olarak isimlendirilecek. Aslında bu sayıya konacak değerde o kadar çok konu var ki, ancak bizim sayfalarımız sınırlı. Yine de sizlere son üç ayda iki ülke işbirliğinin en önemli alanlarını yazmaya ve sizlerin huzuruna çıkarmaya çalıştık. Önümüzdeki yıl daha sık buluşmak dileğiyle tüm okuyucularımızın Zafer Bayramı’nı, Yeni Yılını ve Hemreylik Bayramını tebrik ediyoruz. 


Gelecek sayılarda buluşmak dileğiyle, keyifli okumalar…