TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 11. Sayısı Yayınlandı! | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 11. Sayısı Yayınlandı!

Kardeş Azerbaycan Türkiye'nin Yardımına Koştu... Türkiye Azerbaycan Dergisi’nin 11. sayısı yayınlandı.

Çetin günler, dostluk ve kardeşliğin sınandığı, kardeşlik bağlarının daha da güçlendiği zamanlardır. 44 gün süren II. Karabağ Muharebesi’nde Türkiye tüm imkanlarıyla kardeşi Azerbaycan’ın yanındaydı. Bu yaz Türkiye’nin birçok bölgesinde aynı anda başlayan yangınlarda ise Türkiye’nin yardımına tüm imkanlarıyla ilk koşan ülke de gözlenildiği gibi kardeş ülke Azerbaycan oldu.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından sonra sürekli gelişen iki ülke ilişkileri her alanda zirveleri görmeye devam ediyor. Azerbaycan’daki sokaklarda, dükkanlarda, araçlarda Türkiye ve Azerbaycan bayraklarını yan yana görmek sıradan bir görüntü haline gelmiş durumdadır. Keza Türkiye sokaklarında da Azerbaycan bayraklarını her yerde görmek mümkündür.

2019 senesinde yayın hayatına başlayan ve 3 ayda bir okuyucularla buluşan dergimiz “İki Devlet Tek Millet” düsturu çerçevesinde yayın yapmaktadır. Dergimiz, Cumhurbaşkanlarımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İlham Aliyev arasındaki samimi dostluk, tarihi kardeşlik, ekonomik, siyasi ve askeri alanlardaki dev projeler temelinde ilerleyen iki ülke ilişkilerini daha da geliştirmeyi kendisine misyon olarak belirleyerek bu sayısında Türkiye’de yaşanan yangınlara Azerbaycan’ın gösterdiği “Gardaş Kömeği”ni derginin kapak konusu olarak ele aldı. Elbette her sayımızda olduğu gibi gündemimiz bu konuyla sınırlı değil. Son üç ay içerisinde Azerbaycan ve Türkiye’nin gündemindeki başlıklara sayfalarımız yettiğince dergimizde yer vermeye çalıştık.

Gelecek sayılarda buluşmak dileğiyle, keyifli okumalar diliyoruz