TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 10. Sayısı Yayınlandı! | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Türkiye Azerbaycan Dergisi'nin 10. Sayısı Yayınlandı!

Türkiye - Azerbaycan Kardeşliğinin Zirvesi: Şuşa Beyannamesi İmzalandı.

Türkiye Azerbaycan ilişkileri her alanda iş birliğinde zirveleri yaşarken, iki ülkenin liderleri artık bölgesel barış ve istikrarın teminatı olduklarını göstermiştir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Şuşa ziyareti esnasında açıkladığı Türkiye’nin Şuşa’da bir başkonsolosluk açacağı müjdesini vermesi diğer ülkelerin de Şuşa’da diplomatik temsilcilik açmasına olanak sağlayacaktır. Azerbaycan’ı diplomatik olarak ilk tanıyan ülke olan Türkiye, Şuşa’da ilk diplomatik temsilciliğini açan ülke olma özelliğini de taşıyacaktır.

2019 senesinde yayın hayatına başlayan ve 3 ayda bir okuyucularla buluşan dergimiz “iki devlet tek millet” düsturu çerçevesinde yayın yapmaktadır. Dergimiz, Cumhurbaşkanlarımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın İlham Aliyev arasındaki samimi dostluk, tarihi kardeşlik, ekonomik, siyasi ve askeri alanlardaki dev projeler temelinde ilerleyen iki ülke ilişkilerini daha da geliştirmeyi kendisine misyon olarak belirleyerek bu sayısında Cumhurbaşkanlarımızın Şuşa buluşmasını ve imzalanan Şuşa Beyannamesi’ni ana gündem maddesi olarak belirlemiştir. Elbette her sayımızda olduğu gibi gündemimiz bu konuyla sınırlı değil. Son üç ay içerisinde Azerbaycan ve Türkiye’nin gündemindeki başlıklara sayfalarımız yettiğince dergimizde yer vermeye çalıştık.

Gelecek sayılarda buluşmak dileğiyle, keyifli okumalar diliyoruz...