TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
TÜRKAZDER’den “Hocalı’ya Adalet” Konulu Konferans ve Fotoğraf Sergisi… | Türkiye Azerbaycan Dergisi

TÜRKAZDER’den “Hocalı’ya Adalet” Konulu Konferans ve Fotoğraf Sergisi…

Türkiye Azerbaycan Derneği (TÜRKAZDER) tarafından Ankara’da “Hocalı’ya Adalet” konulu konferans ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Hocalı Soykırımı’nın 28. yıl dönümü nedeniyle Türkiye Azerbaycan Derneği (TÜRKAZDER) tarafından Ankara’da “Hocalı’ya Adalet” konulu konferans ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Konferans öncesinde, Hocalı’daki vahşetin görüntülerinin yer aldığı fotoğraf sergisi gezildi. Program, şehitlerinin aziz hatırası için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı’nın okunulmasıyla başladı.  Program hakkında açılış konuşmasını yapan TÜRKAZDER Genel Başkanı Enver Türkoğlu, Hocalı’da yaşanan vahşetin hiçbir zaman unutulmayacağını ifade etti. 

Konferansta TÜRKSAM Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçiliği Başkatibi Elçin Allahverdiyev ve Doç Dr. Ayça Ergün konuşmacı olarak yer aldı.

Dr. Sinan Oğan buradaki konuşmasında, insani hislere sahip herkesin Hocalı Soykırımı’nda yaşanan vahşetin kamuoyuna duyurulmasında kenarda kalmamasını ve bu konuda herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Yoğun ilginin gösterildiği programa diplomatlar, akademisyenler, STK temsilcileri ve medya mensupları da katıldı.