TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Türk Konseyi Gençler Platformu’nun 1. Genel Kurulu Yapıldı | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Türk Konseyi Gençler Platformu’nun 1. Genel Kurulu Yapıldı

Türk Konseyi Gençler Platformu’nun I. Genel Kurulu, Türk Konseyi 7. Zirvesi öncesinde Bakü’de yapıldı.

Türk Konseyi Gençler Platformu’nun I. Genel Kurulu, Türk Konseyi 7. Zirvesi öncesinde Bakü’de yapıldı. Genel Kurulda bir araya gelen Türk Konseyine üye ülkelerin gençleri fikir alışverişinde bulunarak izlenecek strateji üzerinde görüşlerini bildirdiler.

Genel Kurul toplantısına Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, İslam İşbirliği Gençlik Forumu Başkanı Taha Ayhan, Türk Konseyi Proje Direktörü Ali Çiviler de katıldı.

Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanı Azad Rahimov, yapılan toplantının tarihi öneme sahip olduğunu belirterek şunları ifade etti: "Bu platformun ortak çabalarımız sonucunda faydalı olacağına ve gençlik ilişkilerinin gelişimine katkıda bulunacağına inanıyorum. Ortak bir kültür ve tarihe sahip olduğumuz için bizi bağlayan çok değerimiz var.”

Genel Kurulun Türk Konseyi Liderler Zirvesi öncesinde gerçekleştirildiğini ifade eden Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ise, "Gençler Zirve öncesi ilk kez bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunup işbirliği için yeni yolları tartışıyorlar. Bakü'de gençlerin uluslararası işbirliği yönünde yeni geleneğinin temeli atılıyor. Bu tarihi olay hem de ülkeler arasındaki mevcut işbirliğinde yeni sayfa açıyor.” şeklinde konuştu.

Öte yandan Türk Konseyi Gençler Platformu Başkanlığına Mirhasan Seyidov seçildi.