TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Forumu | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Forumu

Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Forumu Sayın Fuad Muradov’un ve diaspora temsilcilerimizin katılımıyla Bursa’da gerçekleşti.

Yurt Dışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk Devletleri Teşkilatı 2. Diaspora Forumu’na ev sahipliği yaptı. Forum, 2022 Türk Dünyası başkenti Bursa’da 28-29-30 Mart tarihleri arasında düzenlendi. Forum’a Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Azerbaycan Diaspora Temsilcileri katıldı.

Türk Devletleri Teşkilatı üye ülkeleri olan; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın diasporaları Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) ev sahipliğinde buluştu. YTB’nin organizasyonuyla Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) çatısı altında 2. Diaspora Forumu gerçekleştirildi. Forum kapsamında Sayın Fuad Muradov, üye ülkelerin diasporadan sorumlu bakanları, kurum başkanları, diasporadaki STK temsilcileri ve diaspora çalışan akademisyenler Türk Dünyası Kültür Başkenti (TDKB) Bursa’da bir araya geldi.

Azerbaycan Diaspora Komitesi Başkanı Fuad Muradov ise YTB ve TDT başkanlarını teşekkürlerini iletti.

Son yıllarda hayata geçirdiği projelerle TDT'nin Türk dünyasını bir araya getirdiğini aktaran Muradov:

"Bunlardan biri de diaspora faaliyetleridir. Bu bakımdan 2. Diaspora Forumu'na devlet kurumlarının, sivil toplum kuruluşlarının ve akademisyenlerin iştiraki önemlidir. Diaspora faaliyetlerinde işlerimiz çoktur. Biz bu işleri devam ettirmeliyiz.

Burada Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan heyetleriyle görüştük. Türk dünyasının diaspora faaliyetlerinin önemini vurguladık. Projeler var ve bu projelere devam edilecek. Bizim yeni nesil gençlerimiz de diaspora faaliyetlerinde çok büyük bir fedakarlık gösteriyorlar. Bu da çok güzel bir durum. Türk dünyasının payitahtı Bursa'da gerçekleştirilen 2. Diaspora Forumu'nun etkilerini uzun yıllar göreceğiz." dedi.