TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
TAİB’in ‘‘Tanışma Kokteyli’’ Birçok Önemli İsmi Bir Araya Getirdi | Türkiye Azerbaycan Dergisi

TAİB’in ‘‘Tanışma Kokteyli’’ Birçok Önemli İsmi Bir Araya Getirdi

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) tarafından 19 Nisan 2019 tarihinde Vadistanbul Radisson Blu Hotel’de ‘‘Tanışma Kokteyli’’ düzenlendi.

Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği (TAİB) tarafından 19 Nisan 2019 tarihinde Vadistanbul Radisson Blu Hotel’de Azerbaycan ve Türkiye ekonomisinin gelişmesine ve güçlenmesine katkıda bulunmak amacıyla ‘‘Tanışma Kokteyli’’ düzenlendi. Kokteyle TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim, Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Türkiye Azerbaycan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım ve Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Göksel Aşan, 24. Dönem Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, Bakü Eski Büyükelçisi Hulusi Kılıç katıldı. Bu isimlerin yanı sıra tanışma toplantısında iki ülkeden birçok siyasi temsilci, iş insanları, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve TAİB üyeleri yer aldı. Kokteylde yapılan protokol konuşmalarının ardından TAİB üyelerine sertifika takdimi gerçekleştirildi. TAİB Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Nağıyev yaptığı konuşmada 100’e yakın üyesiyle TAİB’in iki ülke arasında yeni yatırımların yolunu açmak için faaliyetlerini hızlandırdıklarını ifade etti.

 

Aşan: “İlham Aliyev’in 15 Temmuz’dan Sonra Türkiye’ye Gösterdiği Güçlü Destek Çok Yankı Buldu”

 

Türkiye ile Azerbaycan arasında ilişkilerin oldukça sıkcak şekilde seyrettiğine dikkat çeken Göksel Aşan, şöyle konuştu; “Özellikle İlham Aliyev’in 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye gösterdiği güçlü destek çok yankı buldu. Bu Cumhurbaşkanımızın hiçbir zaman unutmayacağı bir destek oldu. İlişkilerimiz olduğundan çok daha sıcak devam etti ve edecek. Sıcak ilişkileri sadece liderlerin birbirleriyle ilişkisi olarak götürürseniz ilişkiler çok pamuk ipliğinde yürür. Bizim bu ilişkileri çok ciddi ekonomik, finansal ilişkiler haline getirmemiz ve sağlamlaştırmamız lazım. Türkiye'deki yabancı yatırımlardan önemli payı alan ülkelerden biri Azerbaycan, bundan çok mutluyuz. Ama toplam ihracatımızın sadece 1,5 milyar dolarını Azerbaycan’a yapıyoruz. Daha vahimi Azerbaycan’dan da yaptığımız ithalat 400 milyon dolar. Bu rakamlar Türkiye ile Azerbaycan’ın arasındaki ilişkiye yakışan rakamlar değil, ne yapıp edip bunu birkaç sene içerisinde birkaç katına çıkarmamız lazım.”

 

Muradov: “Azerbaycan ve Türkiye Dostluğu Daimi Olsun İnşallah!”

 

Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Fuad Muradov, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in iki kardeş ülke arasında gerçekleştirilen işlere özel önem verdiğinin altını çizdi. İş insanlarının yürüttüğü faaliyetlerinin iki ülkenin halklarının da faydasına olduğunu belirten Muradov, "Azerbaycan ve Türkiye arasındaki ilişki her zaman devam edecek. Büyük Türk dünyasında hayata geçirilen işler Azerbaycan ve Türkiye halkları tarafından her zaman desteklenecektir. Azerbaycan her zaman Türkiye'nin, Türkiye her zaman Azerbaycan'ın yanındadır. Türk devletine ve Türk halkına daima Azerbaycan'ın yanında olmalarından dolayı teşekkür ediyoruz. Azerbaycan ve Türkiye dostluğu daimi olsun inşallah" sözleriyle katılımcılara seslendi.

 

Ayrım: “Gençlerimizin Önünü Açmalıyız”

 

TBMM Türkiye-Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım da etkinlikte yapmış olduğu konuşmasında iki ülke arasındaki ilişkilerin ve işbirliğinin zirvede olduğunu belirterek iki ülkenin cumhurbaşkanları arasındaki diyaloğun iş insanlarının önünü açan fırsatlar doğurduğunu söyledi. Ayrım, hem Azerbaycan’ın hem de Türkiye’nin yeni yetişen gençlerine iş alanı yaratması gerektiğini vurgulayarak, “Gençlerimizin önünü açmalıyız. Bu tür toplantılarda onların önünü açmak için çalışmalıyız. Bizlerin üzerine ne düşerse yapmaya hazırız. Yeter ki taş üstüne taş koyalım yeter ki bir gencimize iş imkanı yaratalım” diyerek katılımcılara hitap etti. 

 

İbrahim: “Azerbaycan ve Türkiye’nin İş İnsanlarına Her Zaman Destek Olmaya Hazırız”

 

Azerbaycan’ın Ankara Büyükelçisi Hazar İbrahim ise Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluğa işaret ederek, iki ülkenin arasında birçok ortak alanın bulunduğunu kaydetti. İbrahim, Azerbaycan ve Türkiye’nin iş insanlarına her zaman destek olmaya hazır olduklarını vurguladı.