TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Azerbaycan Esintileri | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Azerbaycan Esintileri

“Türkiye-Azerbaycan Ortak Miras” programında sahne alan Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu, Azerbaycan rüzgarını Türkiye’de estirdi.

İstanbul’daki en önemli kongre merkezlerinden biri olan Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen “Türkiye-Azerbaycan Ortak Miras” programında sahne alan Azerbaycan Devlet Halk Dansları Topluluğu, Azerbaycan rüzgarını Türkiye’de estirdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinlik seyircilere unutulmaz keyifli anlar yaşattı.

 

“Türkiye - Azerbaycan Ortak Miras” etkinliği Hazar Folklor Eğitim ve Araştırma Merkezi'nin (HAZARFEM) organizasyonuyla gerçekleştirilen etkinlikte Azerbaycan kültürünün güzide örnekleri Türkiye’deki izleyicilerle buluştu. Topluluk, ortak dil, tarih ve kültüre sahip olan iki ülke arasındaki kardeşliğin daha da güçlendirmesini amaçlayan etkinliğin ilk bölümünde, Azerbaycan kültürünün örneklerini sundu. İstanbullular ücretsiz olarak gidebildikleri “Türkiye - Azerbaycan Ortak Miras” etkinliği çerçevesinde “Menim Azerbaycanım” isimli bölümde “Gavalla Lirik Dansı”, “Bey Dansı”, “Toy Dansı”, “Terekeme Dansı”, “Bahar Dansı” isimleriyle 11 performansı izledi. Programın ikinci bölümünde ise Köroğlu'nun kahramanlığını işleyen “Köroğlu Milli Balesi” sahnelendi.

 

Etkinlikte HAZARFEM Başkanı Nuran Acar, bir konuşma yaptı. Türkiye ve Azerbaycan arasında bulunan kardeşliğin senelerdir sürdüğünü ifade etti. Azerbaycan Devlet Halk Dansları'nın Azerbaycan'ın en önemli mihenk taşı olduğunu söyleyen Acar, "Dans, dünyanın her yerinde geçerli ortak tek dildir. Toplumlar, yaşanmışlıklarını, kültürlerini, tarihlerini, acılarını ve sevinçlerini dansla sunarlar. Her dans figürü, bir kelimedir. Her dansın sonunda da size kocaman bir metin çıkar" dedi.