TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI AZERBAYCAN'A RESMİ ZİYARETTE BULUNDU, İŞBİRLİĞİ VE İTTİFAK BELGELERİ İMZALANDI | Türkiye Azerbaycan Dergisi

KAZAKİSTAN CUMHURBAŞKANI AZERBAYCAN'A RESMİ ZİYARETTE BULUNDU, İŞBİRLİĞİ VE İTTİFAK BELGELERİ İMZALANDI

24 Ağustos'ta resmi ziyaret için Azerbaycan'a gelen Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev'in resmi karşılama töreni düzenlendi.

Her iki ülkenin ulusal bayraklarının dalgalandığı meydanda Kazakistan Cumhurbaşkanı onuruna bir şeref kıtası dizildi. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev'i karşıladı. Şeref kıtasının başı, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na bir rapor verdi.

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev şeref kıtasının önünden geçti. Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev Azerbaycan askerlerini selamladı. Kazakistan Cumhuriyeti ve Azerbaycan Cumhuriyeti milli marşları çalındı.

Azerbaycan heyeti Kazakistan Cumhurbaşkanına takdim edildi ve Kazakistan heyeti Azerbaycan Cumhurbaşkanına takdim edildi. Şeref kıtası, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev'in önünde askeri yürüyüş sesleri eşliğinde yürüdü. Devlet başkanları resmi bir fotoğraf çekti.

Resmi karşılama töreninin ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev ile baş başa görüştü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı adına Kazakistan Cumhurbaşkanı onuruna düzenlenen resmi bir ziyafetin ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e Cumhurbaşkanı tarafından Kazakistan'ın en yüksek nişanı "Altyn Kıran" - "Altın Kartal" takdim edildi. Kazakistan Cumhuriyeti Kasım-Jomart Tokayev.

Başkanlar daha sonra Kazakistan'ın "BI-Group" Holding'in çocuklar için inşa edeceği Kurmangazy Yaratıcılığı Geliştirme Merkezi projesiyle tanıştı. 2 hektarlık bir alana modern mimariye uygun binalar ve amfi tiyatro yapılacağı bildirildi. Burada çocukların yaratıcılığını ortaya çıkarmak ve geliştirmek için tüm koşullar olacaktır.

Daha sonra Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev'in katılımıyla Azerbaycan-Kazakistan belgeleri imzalandı. "2022-2026 için Azerbaycan Cumhuriyeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Kapsamlı Program" ve "Azerbaycan Cumhuriyeti ile Kazakistan Cumhuriyeti Arasında Stratejik İlişkilerin Güçlendirilmesi ve Karşılıklı İşbirliğinin Derinleştirilmesi Bildirgesi" imzalandı. Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev tarafından imzalandı.

Belgelerin imzalanması töreninin ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kasım-Jomart Tokayev basına açıklamalarda bulundu.