TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
İlham Aliyev ve Mehriban Aliyeva Şehit Aileleriyle Görüştü | Türkiye Azerbaycan Dergisi

İlham Aliyev ve Mehriban Aliyeva Şehit Aileleriyle Görüştü

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve First Lady Mehriban Aliyeva, 28 Şubat 2019’da Cumhurbaşkanlık Sarayı’na davet ederek, şehit ailelerini ağırladı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve First Lady Mehriban Aliyeva, 28 Şubat 2019’da Cumhurbaşkanlık Sarayı’na davet ederek, şehit ailelerini ağırladı ve görüşmeler yaptı. Cumhurbaşkanı Aliyev ve First Lady Aliyeva, Azerbaycan’ın bağımsızlığı için mücadele veren kahraman şehitlerin aileleri ile görüşmesinde onları dinledi, onlarla uzunca sohbet etti ve fotoğraf çektirdiler.  

 

Ödenek Verilen Şehit Ailelerinin Sayısı Artırıldı

 

Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, şehit aileleriyle görüşmesinde açıklamalarda bulundu ve şehit ailelerine devlet tarafından yapılan ödemelerin devam ettirildiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Aliyev, şehit aileleri ile ilgili konulara titizlikle yaklaşan İlham Aliyev’in geçtiğimiz sene cumhurbaşkanı seçildikten sonra ilk imzaladığı kararın şehit ailelerinin sosyal haklarının korunması konusunda olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bu kararın yaklaşık 10 bin şehit ailesine devlet tarafından 11 bin manatlık bir ödemenin gerçekleştirilmesini kapsadığını, ödemelerin başladığını ve bugüne kadar 3 bin civarında şehit ailesine 11 bin manatlık ödemenin yapıldığını belirtti. Cumhurbaşkanı Aliyev’in 28 Şubat günü aldığı bir kararla, ödeme yapılacak ailelerin sayısı artırıldı. Aliyev, konuşmasında önceki yıllarda az miktarda ödenek alan aileler ile içişleri kurumlarında görev yapan ve listeye girememiş şehit ailelerinin üyelerinin de bulunduğu 2725 şehit yakınına daha ödeme yapılacağının müjdesini verdi.

 

İlham Aliyev: “Devletin Ev Vermediği Bir Şehit Ailesi Kalmayacak”

 

Şehit ailelerine desteğe devam edeceklerini vurgulayan İlham Aliyev, bundan sonra evlerin yapılıp, ailelere verileceğini söyledi. Sadece geçen yıl 626 şehit ailesine yeni evlerin verildiğini, bu yıl da 800 şehit ailesine ev verileceğini ifade etti. Ayrıca İlham Aliyev, önümüzdeki birkaç sene içerisinde de bütün şehit ailelerine ev temin edileceğini ifade ederek “Devletin ev vermediği bir şehit ailesi bile kalmayacak” diye konuştu.

 

Aliyev konuşmasından sonra şehit ailelerine ödemeleri alırken kullanacakları kartları takdim etti.