TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
“Hocalı Soykırımı’nı Yapanlar Er ya da Geç Adalet Karşısında Hesap Verecek!” | Türkiye Azerbaycan Dergisi

“Hocalı Soykırımı’nı Yapanlar Er ya da Geç Adalet Karşısında Hesap Verecek!”

TÜRKSAM Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Dr Sinan Oğan, Hocalı Soykırımı’nı yapanların er ya da geç adalet karşısında hesap vereceklerini söyledi.

TÜRKAZDER tarafından düzenlenen “Hocalı’ya Adalet” konulu konferans sonrası açıklamalarda bulunan TÜRKSAM Başkanı ve 24. Dönem Milletvekili Dr Sinan Oğan, Hocalı Soykırımı’nı yapanların er ya da geç adalet karşısında hesap vereceklerini söyledi.

Soykırımın üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen adaletin hala sağlanmadığına dikkat çeken Dr. Sinan Oğan, “Hocalı’nın acısı hala dinmiş değil. Üzerinden geçen bunca seneye rağmen Hocalı’ya adalet sağlanamadı. Bu uğurda çok önemli çalışmalar yapıldı. Hem Azerbaycan Devleti’nin hem de STK’ların dünya çapında ciddi çalışmaları var. Biz de bu çalışmaların bir parçası olarak bugün burada konferans düzenledik. Hocalı’ya adaletin er ya da geç sağlanmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Oğan, Hocalı’da adaletin nasıl sağlanacağını şu sözlerle ifade etti: “Hocalı’daki Ermeni işgalinin bitmesi, Hocalı’da yaşayanlar ve o katliamdan kurtulanlar ile onların çocuklarının artık öz yurtlarına dönmesi lazım. Ve tabi ki Hocalı’da bu soykırımı yapanların adalet karşısına çıkıp ceza alması lazım. Çünkü Sarkiyan’ın ifadesi var; ‘Orada Azerbaycanlıların ciddi olduğumuzu anlamaları için biz bu soykırımı yaptık’ şeklinde… O sebeple er ya da geç Hocalı’ya adalet sağlanacak ve o soykırımı yapanlar adalet karşısında hesap verecek.”