TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Erdoğan, Aliyev’i Telefonla Arayarak Doğum Gününü Kutladı | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Erdoğan, Aliyev’i Telefonla Arayarak Doğum Gününü Kutladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak 58. doğum gününü kutladı.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’i telefonla arayarak 58. doğum gününü kutladı. 

İlham Aliyev ile telefonda görüşen Erdoğan, Aliyev’e sağlık ve çalışmalarında başarı temennilerini iletti. Aliyev de yaş gününü hatırladığı için Erdoğan'a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlarının telefon görüşmesinde iki kardeş ülke Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ilişkilerinin bütün alanlarda kaydedilen ilerleme ve başarılardan duyulan memnuniyet ifade edildi. Erdoğan ve Aliyev ayrıca, iki ülke cumhurbaşkanları arasında yapılan görüşlerin ilişkilerin gelişmesindeki özel rolünü kaydetti.

Erdoğan ve Aliyev Türkiye – Azerbaycan ilişkilerinin bundan sonra daha da güçlenerek devam edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov da Cumhurbaşkanı Aliyev’i telefonla arayarak tebrik etti. 

İlham Aliyev’e birçok devletin üst düzey devlet adamları, uluslararası örgütlerin başkanları ve önemli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de tebriklerini mektupla iletti.

Şamil Ayrım’dan Cumhurbaşkanı Aliyev’e Tebrik Mektubu

Türkiye – Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Şamil Ayrım da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e bir mektup göndererek doğum gününü kutladı. Ayrım, Cumhurbaşkanı Aliyev’in bilge siyaseti sayesinde Azerbaycan’ın dünyadaki konumunu günden günde daha da güçlendirdiğini ifade etti.

Ayrım mektubunda, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Türkiye ve Azerbaycan arasında geniş çaplı projelerin hayata geçirilmesini sağladığından ötürü teşekkürlerini sundu.