TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
DİASPORA TEMSİLCİLERİ’NİN ŞUŞA’YA BEŞİNCİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİ | Türkiye Azerbaycan Dergisi

DİASPORA TEMSİLCİLERİ’NİN ŞUŞA’YA BEŞİNCİ ZİYARET GERÇEKLEŞTİ

26 Temmuz'da bir grup diaspora temsilcisi, Devlet Diaspora Komitesi'nin desteği ve organizasyonuyla Şuşa'yı ziyaret etti.

26 Temmuz'da bir grup diaspora temsilcisi, Devlet Diaspora Komitesi'nin desteği ve organizasyonuyla Şuşa'yı ziyaret etti.

"Demir yumruğun gücüyle Şuşa'dayız" projesi kapsamında beşinci kez düzenlenen ziyarete 27 ülkeden 130 diaspora temsilcisi katıldı.

Ziyaret sırasında diaspora temsilcileri, kültür başkentimizin ana maydanı "Bazarbaşı"nı, Cıdır ovasını, Ermeni vandalizmine maruz kalmış "Kurşunlu heykeller"in bulunduğu meydanı, Şuşa Beyannamesi'nin imzalandığı yeri, Hurşidbanu Nateva'nın evini, "Han gızı bulağı"nı, Gence Kapısını, Saatlı, Aşağı ve Yukarı Gövher Ağa camilerini ve diğer görkemli yerleri ziyaret edip, savaş sonrası dönemde kadim kentimizde yapılan imar ve iyileştirme çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldular.

Diaspora temsilcileri, halkımıza bu mutluluğu yaşattıkları için Muzaffer Ali Başkomutana ve Azerbaycan Ordusuna teşekkür ettiler.

Devlet Diaspora Komitesi'nin 2021 yılında (27 Temmuz, 17 Ağustos, 9 Ekim ve 2 Aralık tarihlerinde) diaspora temsilcileri eşliğinde Şuşa şehrine dört kez ziyaret düzenlediğini belirtmek gerekir. "Demir yumruğun gücüyle Şuşa'dayız" sloganıyla düzenlenen geziler, Azerbaycan diasporasının tarihindeki en önemli olaylardan biridir.