TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
DİASPORA KOMİTESİ'NİN 20. YIL DÖNÜMÜ KARABAĞ'DA ASKERLERLE BİRLİKTE KUTLANDI | Türkiye Azerbaycan Dergisi

DİASPORA KOMİTESİ'NİN 20. YIL DÖNÜMÜ KARABAĞ'DA ASKERLERLE BİRLİKTE KUTLANDI

Devlet Diaspora Komitesi'nin kuruluşunun 20. yıl dönümü vesilesiyle Karabağ'daki "N" askeri birliğinde "Gücümüz Birliğimizdedir" adlı büyük bir bayram etkinliği ve konseri düzenlendi.

Devlet Diaspora Komitesi'nin kuruluşunun 20. yıl dönümü vesilesiyle Karabağ'daki "N" askeri birliğinde "Gücümüz Birliğimizdedir" adlı büyük bir bayram etkinliği ve konseri düzenlendi.

 

Etkinlik, İstiklal Marş ile başladı. Ardından ülkemizin toprak bütünlüğü için can vermiş şehitlerimizin aziz hatırası bir dakikalık saygı duruşu ile anıldı.

Ardından, Ulu Önder Haydar Aliyev'in ulusal kimlik ve diaspora konusundaki tarihi konuşmalarını, Cumhurbaşkanı, Başkomutan İlham Aliyev'in 44 günlük Vatan Savaşı'na ilişkin görüşlerini, Avrupa'da yapılan kitlesel mitingleri ve eylemleri, Karabağ ile ilgili ve kültür başkentimiz Şuşa'da düzenlenen Dünya Azerbaycanlılarının 5. Kurultayı’nı gösteren video kayıtları izletildi.

 

Yıl dönümü sevincini Kahraman ve Muzaffer Ordumuzun asker ve subayları ile paylaşmak amacıyla Devlet Diaspora Komitesi çalışanları, yabancı ülkelerde faaliyet gösteren diaspora temsilcilerinden oluşan sanatçı grupları ve sanatın önde gelen isimleri katıldı.

 

Etkinlikte konuşan Devlet Diaspora Komitesi Başkanı Fuad Muradov, ülkemizin diaspora politikası, Azerbaycan diasporasının Karabağ gerçeklerinin dünya kamuoyuna aktarılmasındaki büyük rolü, Vatan Savaşı ve savaş sonrası dönemde diaspora faaliyetleri, Silahlı Kuvvetlerimize, şehit ve gazi ailelerine sağladıkları maddi ve manevi destek hakkında bilgi verdi. Heyetin 20. yıl dönümünün kurtarılan Karabağ'da düzenlenmesinin çok önemli olduğu kaydedildi.

Diaspora aktivistleri şarkıcı, II. Muğam Televizyon Yarışması birincisi Güllü Muradova (Almanya), şarkıcı Zahid Guliyev (Almanya), Azerbaycan'ın onur sanatçısı, İstanbul Filarmoni Orkestrası'nın daimi şefi, besteci ve piyanist Turan Manafzade (Türkiye), Muğam Merkezi ve Azerbaycan Devlet Akademik Filarmoni Orkestrası, şanatçısı Ravana Gurbanova, pop şarkıcısı, "Azerbaycan'ın Sesi" Uluslararası Televizyon Yarışması birincisi Emilia Yagubova (İngiltere), şarkıcı Naili İmran (Kazakistan), kemençe sanatçısı, San Francisco Dünya Müzik Festivali Müzik Direktörü, diaspora aktivisti İmamyar Hesenov (ABD), Tar sanatçısı Rüfet Hesenov, Yahudi asıllı kemençe sanatçısı Salman Rabayev (İsrail), gitarist Cavid Memmedov, "Bu şehirde" tiyatrosunun oyuncuları, Azerbaycan Devlet Dans Topluluğu solistleri ve "Ritm" dans grubu sahne aldı.

 

Azerbaycanlı askeri Müdür Talibov'un Turan Manafzade ile birlikte söylediği "Sarı Gelin" türküsünün yer aldığı konser programı ve Heyet'in kuruluş yıl dönümü münasebetiyle askerlerimiz tarafından hazırlanan muharebe gösterisi büyük ilgi ve alkışla karşılandı.

Asker ve subaylarımızın büyük ilgi ve memnuniyetle katıldığı jübile etkinliği, halkımızın birlik ve beraberliğinin simgesi olan milli dans ortak icrası "Yallı" ile sona erdi.

 

Yıl dönümü etkinliğinin moderatörleri Vesile Vahidgızı ve Nureddin Mehdihanlı idi.