TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV: "26 AĞUSTOS'TA BİZ AZERBAYCANLILAR LAÇIN ŞEHRİNE DÖNDÜK" | Türkiye Azerbaycan Dergisi

CUMHURBAŞKANI İLHAM ALİYEV: "26 AĞUSTOS'TA BİZ AZERBAYCANLILAR LAÇIN ŞEHRİNE DÖNDÜK"

Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Muzaffer Ali Başkomutan İlham Aliyev, resmi Twitter sayfasından Laçin ile ilgili paylaşımlarda bulundu. Paylaşımda:

"Bugün 26 Ağustos'ta biz - Azerbaycanlılar Laçın şehrine döndük. Azerbaycan Ordusu Laçın şehrinde konuşlandırıldı. Zabuh ve Sus köyleri kontrol altına alındı. Bu vesileyle tüm Laçın halkını ve Azerbaycan halkını tebrik ediyorum. Yaşasın Laçın! Yaşasın Azerbaycan!"

Aynı gün Azerbaycan Cumhuriyeti Devlet Bayrağı Laçın şehrinde dalgalandı. Kolordu Komutanı Tümgeneral Kanan Seyidov, Cumhurbaşkanı Muzaffer Ali Başkomutan İlham Aliyev'e bu konuda takdimat yaptı.

Takdimatda, "Muhterem Başkan, Sayın Muzaffer Ali Başkomutanım! Emrinize esasen, Azerbaycan Ordusu Laçın şehrini, Zabuh ve Sus yerleşim yerlerini tamamen kontrol altına aldı. Azerbaycan Devlet Bayrağı Laçın'ın merkezinde dalgalanıyor. Yaşasın Azerbaycan! Yaşasın Muzaffer Ali Başkomutan! Karabağ Azerbaycan'dır!"

Türkiye Dışişleri Bakanlığı tarihi olay vesilesiyle bir açıklama yaptı:

"Üçlü bir anlaşmaya dayalı olarak devam eden süreç içerisinde Laçın şehri, Zabuh ve Sus köylerinin bugün Azerbaycan'a iade edilmesinden memnuniyet duyuyoruz.

Güney Kafkasya'da barış ve istikrarın tesisi yolunda önemli bir adım olan bu olayın Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerinin yanı sıra bölgesel normalleşmeye de katkı sağlamasını umuyoruz.

Türkiye, bugüne kadar olduğu gibi kardeş Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini destekleyecektir."