TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Azerbaycan Evleri... Dünya Azerbaycanlılarının Evi | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Azerbaycan Evleri... Dünya Azerbaycanlılarının Evi

Azer­bay­can Ev­le­ri, Azer­bay­can di­as­po­ra ör­güt­le­ri­nin fa­ali­yet­le­ri­ni ko­or­di­ne et­me­de önem­li bir rol oy­na­mak­ta­dır. Bugün dün­ya­nın fark­lı ül­ke­le­rin­de yurt­taş­la­rı­mı­za ve Azer­bay­can ile dos­ta­ne iliş­ki­ler için­de olan diğer ulus­la­rın di­as­po­ra­sı­nın tem­sil­ci­le­ri­ne ev sa­hip­li­ği yapan 16 Azer­bay­can Evi bu­lun­mak­ta­dır. Bun­lar Tal­linn, Var­şo­va, Bu­da­peş­te, Brük­sel, Salz­burg, Bar­se­lo­na, Köln, Ber­lin, Münih, Kiev, Odes­sa, An­ka­ra, Iğdır, Mar­ne­uli ve Se­la­nik şe­hir­le­rin­de­dir.

 

 

2021 yılı bo­yun­ca Azer­bay­can Ev­le­rin­de çe­şit­li yön­ler­de on­lar­ca et­kin­lik ve top­lan­tı ya­pıl­dı, ya­rış­ma­lar dü­zen­len­di, önem­li gün­ler kut­lan­dı, bay­ram et­kin­lik­le­ri ya­pıl­dı. Bu­ra­da oluş­tu­ru­lan der­nek­ler ve hafta sonu okul­la­rı Azer­bay­can­lı ço­cuk­la­rın ge­li­şi­min­de önem­li rol oy­nu­yor.