TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Azerbaycan Diaspora Gençlerinin II. Yaz Kampı Şamahı’da... | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Azerbaycan Diaspora Gençlerinin II. Yaz Kampı Şamahı’da...

Azerbaycan Diaspora Gençlerinin Yaz Kampı’nın ikincisi, Azerbaycan'ın Şamahı şehrindek gerçekleştirilecek.

 

Azerbaycan Diaspora Gençlerinin II. Yaz Kampı başvuruları 15 Nisan’da sona erdi. Kampa 40’dan fazla ülkeden 362 genç başvuruda bulunduğu bildirildi.  Her yıl yapılması planlanan Azerbaycan Diaspora Gençlerinin Yaz Kampı’nın ikincisi 8-14 Temmuz 2019 tarihleri ​​arasında Azerbaycan'ın Şamahı şehrindeki Vergi Bakanlığı Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

Azerbaycan Diaspora Gençlerinin Yaz Kampı, dünyanın dört bir yanından Azerbaycanlı gençleri bir araya getirecek. Azerbaycanlı büyük şair Nesimi’nin 650. doğum yılına adanan projenin amacı dünyada yaşayan Azerbaycanlı gençleri özgün bir platformda Azerbaycan’la ilgili bilgi sahibi olmaları için bir araya getirmek…

 

Kamp, aynı zamanda Azerbaycan ve diaspora arasındaki bağları güçlendirmeyi hedefliyor. Kampta Azerbaycan’ın tarihi ve mimari abidelerini ziyaret, resmi ve tanınmış kişilerle görüşmeler yapılacak, grup etkinlikleri ve eğlenceli/eğitici aktiviteler düzenlenecek. Kampın sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

 

I. Yaz Kampı 22-28 Ağustos tarihinde Azerbaycan Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Gençler Fonu’nun ortak organizasyonuyla Azerbaycan’ın tarihi şehri Şeki’de gerçekleşmişti. Kamp, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin 100. yılına adanmıştı. Organizasyona Türkiye’den Kanada’ya, Mısır’dan İtalya’ya 37 ülkeden 140 Azerbaycanlı genç katılmış, kamp süresince Azerbaycan’ın gençlik alanındaki politikası, Azerbaycan hakikatlerinin dünyaya anlatılması, eğitim, spor, kültürlerarası diyalog, “Azerbaycan Diasporası: Mevcut Durum ve Perspektifler”, “Azerbaycan Diasporasının Faaliyetinde Medyanın Rolü” ve devlet kurumlarının çalışmaları hakkında bilgilendirme programları ve paneller yapılmıştı. Kampta ayrıca Azerbaycan dili dersleri, yarışmalar ve geziler de düzenlenmişti.

 

Diaspora Gençlerinin II. Yaz Kampı’na katılım ücretsiz olacak. Kampın tüm masrafları (seyahat giderleri, vize, konaklama, yemek, seyahat sigortası vs.) Azerbaycan Cumhuriyeti Diasporadan Sorumlu Devlet Komitesi tarafından karşılanacak.