TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AD GÜNÜNÜ KUTLADI | Türkiye Azerbaycan Dergisi

AZERBAYCAN CUMHURBAŞKANI ALİYEV, CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AD GÜNÜNÜ KUTLADI

Bir Mil­le­tin İki Dev­le­ti­ ara­sın­da­ki dost­luk ve kar­deş­lik iliş­ki­le­ri ül­ke­le­ri­miz ara­sın­da­ki dostluk ve kar­deş­lik iliş­ki­le­ri­nin daha da ile­ri­ye git­me­si­ne ve­si­le ol­mak­ta­dır. İki lider ara­sın­da gerek sıkı sık ya­pı­lan te­le­fon gö­rüş­me­le­ri ge­rek­se de kar­şı­lık­lı zi­ya­ret­ler tüm dün­ya­nın dik­kat mer­ke­zin­de­dir. Bu çer­çe­ve­de Azer­bay­can Cum­hur­baş­ka­nı İlham Ali­yev son ola­rak Cum­hur­baş­ka­nı Recep Tay­yip Er­do­ğan'ı doğum günü do­la­yı­sıy­la te­le­fon­la ara­ya­rak teb­rik etti ve kut­la­ma me­sa­jı gön­der­di. Ali­yev me­sa­jın­da, Er­do­ğan'ın ka­rar­lı, bilge ve ileri gö­rüş­lü li­der­li­ği ile Tür­ki­ye'nin her alan­da önem­li ba­şa­rı­lar elde et­ti­ği­ni, ulus­la­ra­ra­sı are­na­da söz sa­hi­bi, büyük iti­bar ka­zan­mış, güçlü bir dev­let ol­du­ğu­nu be­lirt­ti. Er­do­ğan'ın ve çok yönlü fa­ali­yet­le­ri sa­ye­sin­de Tür­ki­ye'nin elde et­ti­ği kal­kın­ma ve ba­şa­rı­la­rın ken­di­le­ri­ni iç­ten­lik­le mutlu et­ti­ği­ni kay­de­den Ali­yev, Azer­bay­can ile Tür­ki­ye iliş­ki­le­ri­nin bu­gün­kü yük­sek dü­ze­ye çı­ka­rıl­ma­sın­da, Er­do­ğan'ın yeri dol­du­ru­la­maz ro­lü­nün ol­du­ğu­nu ifade etti.

Erdoğan’a Azerbaycan'da Büyük Saygı Kazandı

Aliyev, iki ülkenin birliği ve müttefikliğinin güçlendirilmesi için gösterdiği çabalar, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasına ve toprakların kurtarılmasına verdiği destekler nedeniyle Erdoğan'ın Azerbaycan'da büyük saygı kazandığını kaydetti. Şuşa Beyannamesi'nin onaylanması ile iki ülke ilişkilerini müttefiklik düzeyine çıkmasından duyduğu memnuniyeti belirten Aliyev mesajında, “Birliğimizi ve ittifakımızı güçlendirmek için gösterdiğiniz sürekli çabalarınız, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünün yeniden sağlanmasına ve topraklarımızın kurtuluşuna yönelik sürekli desteğiniz, ülkemizde size derin saygı ve itibar kazandırmıştır. Bu fırsatı, tarihi Şuşa Beyannamesi’nin onaylanmasından duyduğum memnuniyeti ifade etmek için kullanıyorum. Bu belge, Azerbaycan-Türkiye stratejik ittifakında yeni bir sayfa açmakta ve bölgede barış ve güvenliğe katkıda bulunmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Doğum Günü Mesajı

Azerbaycan’ın kardeş Türkiye ile her geçen gün yeni içeriklerle zenginleşen işbirlikleri ve verimli faaliyetleri daha da genişletmeyi ve çeşitlendirmeyi amaçladığını kaydeden Aliyev, “Sevgili kardeşim, kardeş Türk halkının huzur ve refahı için yaptığınız sorumlu çalışmanızda size sağlık, uzun ömür, mutluluk ve yeni başarılar diliyorum.” ifadesini kullanarak doğum günü mesajını noktaladı.