TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Aşırlı: “Türk Milletinin Sokaklara Çıkıp Şehit Olması, Türkiye Devletini Zayıflatmak İsteyen Güçlere Ciddi Bir Darbedir” | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Aşırlı: “Türk Milletinin Sokaklara Çıkıp Şehit Olması, Türkiye Devletini Zayıflatmak İsteyen Güçlere Ciddi Bir Darbedir”

Şark Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Akif Aşırlı, Türkiye Azerbaycan Dergisi’ne 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden ne şekilde haberdar olduğunu ve Türk milletinin kahramanca mücadelesinin ne anlama geldiğini değerlendirdi. 

Aşırlı, Türkiye’yi yakından takip ettiğini ifade ederken FETÖ tehlikesinin sadece Türkiye için değil Azerbaycan için de çok ciddi bir tehlike olduğunun altını çizdi. Öte yandan Türkiye’nin Türk dünyası ve İslam alemindeki gücünden de bahseden Aşırlı, Türk milletinin Türkiye’yi zayıflatmak isteyen güçler karşısındaki mücadelesinin ciddi mesajlar da verdiğini söyledi.

“Türkiye’yi Kendi Devletimiz Gibi İzliyoruz”

Benim iki çocuğum Türkiye’de eğitim görüyor. Türkiye’nin gündemine biz Azerbaycan’ın gündemi gibi önem veriyoruz. Türkiye’de hangi olaylar meydana geliyor, Türkiye devletini zayıflatmaya karşı hangi grup ve devletlerin faaliyet gösterdiğini kendi devletimiz gibi izliyor ve bunları seziyoruz. 

“FETÖ Sadece Türkiye’nin Değil Azerbaycan’ın da Belasıydı”

FETÖ, sadece Türkiye’nin değil Azerbaycan’ın da belasıydı. Bu hadiseyle ilgili olarak ilk defa bana oğlum bilgi verdi. İstanbul’da emniyet metrosu civarında bir kiracı olarak ablasıyla bir evde kalıyorlardı. “Baba, burada gergin bir vaziyet oluştu, ne olduğuna dair hiçbir bilgi yok” dedi. Biz de onlara sakin olmaları ve hiçbir yere çıkmamaları gerektiğini söyledik. Sonradan anladık ki, Türkiye devletine, Türk milletine karşı böylesine haince bir darbe planı hayata geçirilmeye çalışılıyor. 

“Türkiye, Türklüğün ve Müslümanlığın Merkezi Olabilecek Güce Sahip Bir Ülkedir”

Türkiye, büyük bir devlettir ve 100 yıllık bir tarihi vardır. Türkiye, Türk ve Müslüman dünyasına örnek olabilecek bir tarihe sahip. Türkiye; Türkçülüğün, Türklüğün ve Müslümanlığın merkezi olabilecek güce sahip ve bu gücü uluslararası alanda da gösterebilecek bir devlettir. Bu devleti çeşitli yollarla zayıflatmak isteyen bir yerlerden talimat alan, finanse edilen güçlerdir. Bu güçlere hiçbir şekilde yol vermek olmaz. Türk milletinin kendi varlığını ve devletinin varlığını korumak için ayakta durması, o çetelere karşı mücadele etmesi, sokaklara çıkması ve şehit olması Türkiye devletini zayıflatmak isteyen güçlere çok ciddi bir darbeydi ve büyük bir mesajdı.