TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
ALMANYA'DA ÇALIŞAN AZERBAYCANLI DOKTORLARIN FORUMU YAPILDI | Türkiye Azerbaycan Dergisi

ALMANYA'DA ÇALIŞAN AZERBAYCANLI DOKTORLARIN FORUMU YAPILDI

Etkinliğin açılışını yapan Alman Azerbaycanlıları İttifakı Yönetim Kurulu Başkanı Nuran Abdullayev, yaptığı açıklamada, Alman Azerbaycanlılar İttifakı'nın Devlet Diaspora Komitesi'nin desteğiyle düzenlediği forumun asıl amacının, Almanya’nın tıp merkezlerinde ciddi prestij kazanan Azerbaycanlı bilim insanları ve hekimleri bir araya getirmek, onlar arasında bilgi ve tecrübe değişimini sağlamak ve hekimlerimiz arasında ortak bir ağın yaratılması olduğunu söyledi.

Toplantıda Devlet Diaspora Komitesi Başkanı Fuad Muradov, Azerbaycan'ın Almanya Büyükelçisi Ramin Hasanov, Sağlık Bakan Yardımcısı Nadir Zeynalov, Azerbaycan Diaspora Destek Vakfı İcra Direktörü Ekrem Abdullayev birer konuşma yaptı.

Forum ayrıca yurt dışında yaşayan yurttaşlarımızın Azerbaycan'ın sağlık alanına yapabileceği önemli katkılara da odaklandı. Etkinlikte Azerbaycanlı doktorların konuşmaları, tıp alanındaki en son bilimsel ve pratik başarılar ve yenilikler ve tartışmalar yer aldı.