TÜRKİYE & AZERBAYCAN Dergilerimiz Röportajlar Makaleler Diaspora Sosyal Medya İnfografik Makale Çağrısı Hakkımızda İletişim
Aliyev'den Erdoğan'a Taziye Mesajı | Türkiye Azerbaycan Dergisi

Aliyev'den Erdoğan'a Taziye Mesajı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, İstanbul’un Kartal ilçesinde çöken binada hayatını kaybeden vatandaşlar ile İstanbul’un Çekmeköy ilçesinde UH-1 tipi askeri helikopterin düşmesi sonucu yaşanan elim kazada şehit olan 4 asker için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir taziye mesajı gönderdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Aziz Kardeşim” (Əziz Qardaşım) diyerek seslendiği mektubunda İlham Aliyev, bina çökmesi sonucu ve helikopter kazasında can kayıpları haberinin kendisini son derece kederlendirdiğini belirtti. İlham Aliyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanlığının resmi internet sitesinde de yayımlanan mesajında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, hayatını kaybedenlerin ailelerine, yakınlarına ve Türk halkına, kendisi ve Azerbaycan halkı adına taziye dileklerini iletti, yaralılara da şifa diledi.

 

Kartal'da 6 Şubat Perşembe günü 7 katlı Yeşilyurt Apartmanı büyük bir gürültüyle çökmüş, binadaki 35 kişiden 21'i hayatını kaybetmişti. 14 kişi ise enkaz altından yaralı olarak kurtarılmıştı.

 

Çekmeköy ilçesinde ise askeri helikopter henüz belirlenemeyen bir nedenle düşmüştü. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kazanın meydana geldiği bölgeye gitmiş, olay yerinde yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı; "Saat 18.51 itibariyle 5. Kara Havacılık Alayına ait helikopter bilinmeyen bir nedenden dolayı maalesef düştü. Olay yerine iki dakika içinde itfaiye, AFAD geldi. 4 askerimiz yaralı olarak hastaneye ulaştı. 4 askerimiz şehit oldu. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılığımız inceleme yapıyor. Başımız sağ olsun. Şu anda kazanın sebebini hiç kimse bilemez."

 

İlham Aliyev 2016’da Terör Saldırılarından Sonra Türkiye’ye Gelmişti

 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye ile ilişkilere büyük önem verdiğini daha önceki yıllarda da çeşitli jestleriyle belirtmişti. Türkiye’deki terör saldırılarının zamanlaması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan ziyaretini erteleme durumunda kalınca Cumhurbaşkanı Aliyev 2016 senesinin Mart ayında Türkiye'yi ziyaret etme kararı almıştı. Aliyev’in Ankara ziyareti sonrası Türkiye – Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi Toplantısı Türkiye’de yapılmıştı. Aliyev’in bu hamlesi iki ülke arasındaki ilişkilere son derece önemli bir katkı yapmasının yanı sıra Türkiye’de de büyük takdir ve beğeniyle karşılanmıştı.